Koppeling mogelijk?

Of een koppeling mogelijk is met de software die je gebruikt is redelijk eenvoudig te bepalen. Er zijn een aantal technieken om een koppeling mogelijk te maken, en als er minimaal één beschikbaar is, dan is een automatische koppeling mogelijk.

Is er een API beschikbaar?

Het toverwoord is ‘API’. Dat staat voor ‘Application Programming Interface’. Kortgezegd betekent het dat er een in/uitgang van data is voor andere software. Als je op de website van de softwareleverancier dit woord tegen komt, zit je meestal al goed. Helemaal mooi is het als er een documentatie beschikbaar is, bijvoorbeeld in de kennisbank van de softwareleverancier. De documentatie vertelt wat er precies mogelijk is en hoe. Dat zorgt voor de programmeur die de koppeling moet maken voor een vliegende start.

Als er op de website niets vermeld staat, wil nog niet altijd zeggen dat er ook geen API is. Sommige leveranciers stellen deze pas beschikbaar nadat het geactiveerd is voor de klant. Vraag het dus altijd na bij de leverancier of en wat er mogelijk is. Let op dat leveranciers ook vaak kosten in rekening brengen voor het inrichten van de API.

Is de software geïnstalleerd of cloud-gebaseerd?

Dit hoeft niet direct een ‘ja’ of ‘nee’ op te leveren, maar kan het koppelen wel bemoeilijken. Als software geïnstalleerd is op bijvoorbeeld je eigen computer, of op een lokale server op kantoor, kan het lastiger zijn om een koppelen naar buiten te leggen. Als software cloud-gebaseerd is, staat het vaak al op een centraal benaderbare plek. Je kunt dit vaak zien aan welk programma je moet starten om de software gebruiken: Start je een browser zoals Internet Explorer of Chrome, dan is het in de regel cloud gebaseerd. Start je een programma met het Start-menu, dan is het vaak lokaal geïnstalleerd.

Als er geen API is…

… dan is dat niet altijd een probleem. Soms kunnen we toch op bepaalde manieren data uit of in het systeem krijgen. Bijvoorbeeld door een geautomatiseerde e-mail in te stellen. Of door wekelijks een Excel bestand te downloaden. Tijdens ons intake-proces bekijken we alle mogelijkheden voordat we ‘nee’ verkopen.

Is er een API koppeling mogelijk bij mijn pakket?

Neem vrijblijvend contact op met ons, en we zoeken kosteloos voor je uit of er een koppeling mogelijk is tussen jouw favoriete pakketten.

Contact