API specialist

Wil je graag een API laten maken, of een API koppeling? Lees hier een aantal tips over hoe je het beste een API specialist vindt. Hieronder een overzicht van soort bedrijven, zodat je een betere keus kan maken.

Programmeur

Een programmeur die freelance werkt is vaak de goedkoopste optie. Doordat deze in de regel alleen werkt, heeft hij/zij weinig overhead waardoor de kosten laag blijven. Een freelancer moet de koppeling vaak wel vanaf nul opbouwen, waardoor er fouten kunnen voorkomen, en het onderhoud op lange termijn onbetrouwbaar kan zijn. (“Nee, ik werk tegenwoordig bij Google, dus kan je helaas niet meer helpen.”)

Internetbureau

Vragen bij je internetbureau is een logische stap. Deze ken je immers al. Een internetbureau zal inderdaad wat bredere expertise kunnen leveren, simpelweg doordat er meerdere medewerkers zijn. Dat wil niet zeggen dat ze ervaring hebben met de specifieke koppeling die je wilt. Vaak maakt een internetbureau websites als core business, en doen ze koppelingen ‘er bij’. Vraag dus goed na of ze genoeg ervaring hebben met jouw soort koppeling.

De softwareleverancier

Uiteraard kun je ook bij je huidige softwareleverancier navragen of zij een koppeling voor je willen realiseren. Als ze dat willen en er meerdere klanten om deze koppeling zitten te springen, kunnen ze zelfs de ontwikkelkosten tot hun rekening nemen. Het loont dus altijd om dit even na te gaan. Als er echter een maatwerk offerte uitgebracht moet worden zijn de kosten vaak veel te hoog; een software leverancier kampt bijna altijd met een tekort aan programmeurs, en je moet dus flink betalen om die aan jouw project te laten werken.

Integratie platform

Er zijn ook verschillende integratie platforms beschikbaar waarmee je zelf koppelingen kunt realiseren. Een bekend, gebruiksvriendelijk voorbeeld is Zapier, wat alleen weinig Nederlandse integraties heeft. Daarnaast zijn er de ‘Enterprise’ oplossingen van MuleSoft en Dell Boomi, maar dan praat je al snel over duizenden euro’s aan maandelijkse kosten plus consultancy.

Een alternatief is gebruikmaken van ons product, Connectdesk. Dat is een oplossing wat wel gebruik maakt van een platform, maar wat door onze programmeurs ingesteld wordt naar jouw wensen. Hierdoor kunnen we maatwerk leveren voor de prijs en stabiliteit van standaardsoftware.

Conclusie

Hopelijk helpen we je met dit artikel een betere keuze te maken. Er is geen goed of fout antwoord, het hangt helemaal af van je wensen en budget. De keuze is aan jou!

Op zoek naar een API specialist?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact