API koppeling laten maken

Je maakt gebruik van verschillende softwarepakketten, maar mist de integratie ertussen? Je moet regelmatig gegevens overtypen van het CRM pakket naar het ERP pakket, of leads komen per e-mails binnen waardoor je ze zelf moet invoeren in het systeem? Dan kan een automatische API koppeling je veel tijd schelen! Hieronder lees je alles wat je moet weten over API koppelingen.

Wat is een API?

API betekent Application Programming Interface. Maar los van de technische term, betekent het vooral mogelijkheden! Want met de API van een softwarepakket kunnen automatisch gegevens worden uitgelezen of bijgeschreven volgens bepaalde regels. Zie het als een ingang en uitgang voor gegevens. En dat geeft dus mogelijkheden om te automatiseren.

Wat kan ik met een API?

Doordat een API in ‘machine-taal’ communiceert, kun je er andere computers tegen laten praten. In feite zijn de mogelijkheden eindeloos, voor zover de API acties toe staat. Je kunt bijvoorbeeld terugkerende, vaak voorkomende taken automatisch laten gebeuren. Of automatisch een e-mail laten sturen bij een bepaalde actie. Of gegevens van het ene pakket naar het andere overzetten zodat je niet meer over hoeft te typen. Of …

Wat kan ik met een API koppeling?

Een API koppeling wordt in de regel gemaakt tussen twee API’s. Ook al heeft bijna ieder modern pakket wel een API beschikbaar, de ’taal’ die het spreekt varieert toch nog vaak. Hierdoor sluiten API’s niet direct op elkaar aan, maar is er vaak een verloopstekker, of ’tolk’ nodig. Deze tolk kan dan de data vertalen van het ene pakket naar het andere. Een simpel voorbeeld: In het ene CRM pakket wordt over een ‘klant’ gesproken, en in een ander pakket over een ‘lead’. Een koppeling houd daar dan rekening mee, en zorgt dat de data toch in het juiste vakje terecht komt.

Wat kost een API koppeling?

In de regel kost een koppeling tussen de 1.500 en 2.500 euro. Doordat wij een standaard platform gebruiken en al veel ervaring hebben met tal van software, kunnen we een betrouwbare koppeling realiseren binnen budget. Dit kan als een flinke kostenpost beschouwd worden, maar als je eens goed gaat rekenen rendeert het vaak wel. Als bijvoorbeeld je administratief medewerker elke week 4 uur besteed aan handmatig facturen aanmaken, kost je dat 4 uur * 25,00 euro loon = 100,00 euro per week. Dat is 5.000 euro op jaarbasis. Dan is een eenmalige investering van 2.500 euro al na een half jaar terugverdiend. Nog even los gezien van verminderde frustraties en het verhoogde werkplezier.

Conclusie

Oke, dus je bent overtuigd van het belang van een API. Hoe nu verder? Je kunt beginnen met een vinden van een API specialist. Die kan je als het goed is verder helpen in het proces.

Ook een API koppeling laten maken?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Contact